Körforgás Write Tag - Augusztus



Sziasztok!

Augusztusban már érezzük a közelgő őszt. Bár még tart a nyár, kánikula is előfordulhat, de az esti levegő hűvösebb, és megtelik egy jellegzetes ősz-illattal. Talán furcsa, de én ilyenkor, amikor elköszönünk a meleg, napfényes évszaktól, előbb elmerülök az idő múlásának hangulatában, mint ősszel. Az ősz már egy kész állapot, egyre hűvösebb, lucskosabb, ködösebb, de augusztusban még velünk van a nyár, amitől elköszönünk. Ebből a hangulatból merítve lett az ehavi szavunk az Idő.




Szabályok:

> Bármikor csatlakozhatsz – a korábbi hónapok kitöltése nem kötelező, de persze szabad.
> Másold be a szabályokat és a kérdéseket a bejegyzésed elejére!
> A linktree segítségével jelöld a játék ötletgazdáját!
> Ha másnál láttad a taget, linkkel jelezd, hogy tőle hoztad!
> A játék platformfüggetlen – bárhol találkoztál vele, átviheted magadhoz, akkor is, ha más platformon vagy aktív.
> Jelölni szabad, de nem kötelező – beszállhatsz akkor is, ha senki nem hívott ki, és neked sem kell másokat jelölnöd. De ha szeretél meghívni embereket, megteheted, csak értesítsd őket.
> A bannert vinni szabad, de nem kötelező.
> Válaszolj a kérdésekre! (Ha van +1-es, azt se felejtsd ki!)
> Ha van ötleted, használd ki a +1 lehetőséget! (nem kötelező)
> Ha van kedved, kommenteld akár az ötletgazdához, akár ahhoz, akinél láttad a taget, hogy kitöltötted, hátha bekukkantanak hozzád! ;) 


Kérdések:

  1. Tervezés, írás, javítás: számodra melyik rész a legidőigényesebb?

  2. Mennyi időt ölelnek fel a történeteid?

  3. Ha egy általad választott korban lehetnél író, melyiket választanád és miért?

  4. Mivel szoktad elszúrni az írásra szánható idődet? (Természetesen respect mindenkinek, aki nem tesz ilyet. :D)

  5. Hogyan hat az idő múlása a karaktereidre? (Akár a sztorid idején túl is gondolkozhatsz. Fejlődnek, megkeserednek, stb.?)


+1 Bármit kérdezhetsz, ami a hónaphoz vagy az ahhoz választott témához kapcsolódik. (De ne felejtsd el ezt a szöveget is bemásolni, hogy a te jelölted is kitalálhasson valamit!)


Jó játékot! ^^


U.i.: Mondjuk amikor a témát és a bevezetőszöveget kitaláltam, akkor nem épp egy kánikulai hét elején voltunk. ^^"





Share:

Egyperces - Romantikus düledező ház


Sziasztok!

Ma eszembe juttattak egy régi-régi Leírás kurzus (itt röviden írok is róla) házit, amiket ugyan nem szoktam felrakni, de ez szerintem izgalmasra sikerült, és nagyon élveztem írni, szóval gondoltam, megmutatom Nektek is. :D 

A feladat az volt, hogy a képen látható helyszínt írjuk le néhány bekezdésben úgy, hogy romantikusnak hasson, áradjon belőle a szerelem és az érzékiség. 

Ez született:


Keménytörzsű fenyők törekednek az ég felé, kopasz hegyükkel cirógatják a felhőszoknyák szürke szegélyét, akárcsak tenyerem a parti, tömött fűféle boglyas halmait. Kezem a birtok egykori lakóházát csaknem teljesen körülölelő tóba mártom, hűvös fekete-ezüst hullámai csillogó nedvességet hagynak maguk után a bőrömön. A víztükör halszagú párát sóhajt, ádámcsutkám megugrik a szendén ködfátyol mögé bújó épület látványától. Elfedné hibáit, ha mégoly láthatóak is.

A kétszintes deszkaépület csontfehér festése lepergett már, mint estére a reggel felkent smink a női arcról. Az egyik ablakkereten a szél meglök egy ingatag támasztólécet. Dolgos kezek érintése után nyöszörög. Gyengéd simításért sóhajtanak a vihartépte tetőcserepek, akár a régi sebek.

A homlokzat két hegyes csúcsa, mély sötétséget rejtő ablakai hívogatnak, még üveglap sem állná utamat. A hátulsó földnyelv felől közelítek, lépésről lépésre, a nedves talajon. Nem jártam még itt. Óvatosan, lassan hatolok be, ismerkedek. Tüdőmet betölti a korhadás nyirkos illata, a házat ölelő párától izzadnak ujjaim alatt a falak. Valahol kint, a bódító ködpárán túl, varjúszárnyak ütemes rebbenése préseli lefelé a levegőt. A madarak felvíjjognak.

A padlástérben lámpást gyújtok, melegen lüktető, narancsos fénye hadd adja a környék, a világ tudtára: ez az én házam. A mi házunk.


Share: