Egyperces - Romantikus düledező ház


Sziasztok!

Ma eszembe juttattak egy régi-régi Leírás kurzus (itt röviden írok is róla) házit, amiket ugyan nem szoktam felrakni, de ez szerintem izgalmasra sikerült, és nagyon élveztem írni, szóval gondoltam, megmutatom Nektek is. :D 

A feladat az volt, hogy a képen látható helyszínt írjuk le néhány bekezdésben úgy, hogy romantikusnak hasson, áradjon belőle a szerelem és az érzékiség. 

Ez született:


Keménytörzsű fenyők törekednek az ég felé, kopasz hegyükkel cirógatják a felhőszoknyák szürke szegélyét, akárcsak tenyerem a parti, tömött fűféle boglyas halmait. Kezem a birtok egykori lakóházát csaknem teljesen körülölelő tóba mártom, hűvös fekete-ezüst hullámai csillogó nedvességet hagynak maguk után a bőrömön. A víztükör halszagú párát sóhajt, ádámcsutkám megugrik a szendén ködfátyol mögé bújó épület látványától. Elfedné hibáit, ha mégoly láthatóak is.

A kétszintes deszkaépület csontfehér festése lepergett már, mint estére a reggel felkent smink a női arcról. Az egyik ablakkereten a szél meglök egy ingatag támasztólécet. Dolgos kezek érintése után nyöszörög. Gyengéd simításért sóhajtanak a vihartépte tetőcserepek, akár a régi sebek.

A homlokzat két hegyes csúcsa, mély sötétséget rejtő ablakai hívogatnak, még üveglap sem állná utamat. A hátulsó földnyelv felől közelítek, lépésről lépésre, a nedves talajon. Nem jártam még itt. Óvatosan, lassan hatolok be, ismerkedek. Tüdőmet betölti a korhadás nyirkos illata, a házat ölelő párától izzadnak ujjaim alatt a falak. Valahol kint, a bódító ködpárán túl, varjúszárnyak ütemes rebbenése préseli lefelé a levegőt. A madarak felvíjjognak.

A padlástérben lámpást gyújtok, melegen lüktető, narancsos fénye hadd adja a környék, a világ tudtára: ez az én házam. A mi házunk.


Share:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése